Skip to main content

Kunststof dakbedekking

Sinds de jaren 90 zijn er diverse soorten kunststof dakbedekkingen op de markt gekomen. Het grootste verschil tussen bitumineuze en kunststof dakbedekking is dat de bitumineuze dakbaan verwerkt wordt met open vuur en de kunststof dakbaan met hete lucht of met een lijm/kit verbinding.
Onze mensen zijn al jaren gespecialiseerd in het verwerken van kunststof dakbedekking. Zij volgen jaarlijks een herhalingscursus. Op deze manier blijven ze up-to-date en werken volgens de laatste technieken.
De meest voorkomende soorten kunststof dakbedekkingen zijn;

Soorten dakbedekking

Ethyleen Copolymeer Bitumen (ECB)
Dit is een dakbaan die zowel bitumen bevat als kunststoffen. Dit maakt het product elastisch, vrij van chloor, weekmakers en zware metalen.

Thermoplastische polyolefine (TPO)
Dit is een homogene thermoplastische polyolefine en is gewapend met een Ht-polyester. Het product combineert de positieve eigenschappen van een rubberverbinding en een thermoplast. Dit maakt het product lasbaar met hete lucht. De folie is chloor- en weekmakervrij.

Ethyleen Propyleen Diëen Monomeer (EPDM)
Dit is een homogeen elastisch rubber product. Dit product heeft als voordeel dat het zeer elastisch is en vanuit de fabriek gefabriceerd kan worden tot afmetingen van wel 1000 m². Afhankelijk van de leverancier kan het product verwerkt worden middels een lijm/kit verbinding of met hete lucht.

Polyvinylchloride (PVC)
Dit is een kunststof dakbedekking die veruit het meest toegepast wordt in Nederland. Deze dakbedekking is een thermoplastische kunststof waarin weekmakers zijn toegevoegd. Hierdoor is het materiaal goed bestand tegen biologische en mechanische invloeden van buitenaf. PVC is leverbaar in diverse kleuren, is wortelwerend en heeft een lange levensduur.

Al vanaf de beginperiode zijn wij een groot voorstander van de kunststof dakbedekking vanwege:

  • Milieuvriendelijker.
  • Minder belastend voor onze medewerkers.
  • Veiliger; het product wordt niet met open vuur verwerkt.
  • Langere levensduur.

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak contact