Skip to main content

Milieu

Duurzaam bouwen is de kreet van dit moment binnen onze branche. Zoiets mag natuurlijk nooit een loze kreet zijn. Binnen de bouwwereld is een sterke verschuiving gaande als we spreken over de te verwerken materialen. De vraag naar traditionele bitumineuze dakbedekkingen (SBS of APP) neemt af en de vraag naar kunststof dakbedekkingen (PVC, EPDM, ECB en TPO) neemt toe.

De voordelen van een kunststof dakbedekking zijn de duurzaamheid, uitstraling en het verwerken van het materiaal zonder de brander, maar d.m.v. hete lucht of een lijm/kit verbinding. Door de steeds stijgende olieprijzen is het zo dat de bitumineuze dakbedekking steeds duurder wordt in tegenstelling tot de kunststof dakbedekking. Dit maakt dat de prijsverhoudingen zo goed als gelijk zijn.

Ook groene daken zijn vandaag de dag erg populair bij opdrachtgevers. Niet alleen om de esthetische uitstraling, maar ook vanwege een positieve bijdrage aan de luchtkwaliteit, de isolerende werking en het creëert een buffer tegen extreme regenval.