Skip to main content

Soorten dakbedekking

Dakbedekking kan je zien als een beschermlaag die over het dak gemonteerd wordt om je te beschermen tegen koude lucht en vocht. Een kwalitatieve dakbedekking is licht van gewicht, duurzaam, en bestand tegen alle weersomstandigheden. Daarnaast is deze ook onderhoudsvriendelijk en brandwerend

Heeft u vragen over één van onze diensten of wilt u een vrijblijvend gesprek, neem dan contact met ons op via ons contactformulier of bel meteen 0172 432842 voor het maken van een afspraak.

Soorten dakbedekkingen

Bitumineuze dakbedekking

Bitumineuze dakbedekking bestaat voornamelijk uit bitumen. Dit is een viskeuze vloeistof wat zit in ruwe aardolie. Door middel van fractionele destillatie wordt het bitumen gescheiden van onder andere nafta en benzine.
Lees meer

Kunststof dakbedekking

Sinds de jaren 90 zijn er diverse soorten kunststof dakbedekkingen op de markt gekomen. Het grootste verschil tussen bitumineuze en kunststof dakbedekking is dat de bitumineuze dakbaan verwerkt wordt met open vuur en de kunststof dakbaan met hete lucht of met een lijm/kit verbinding.

Witte dakbedekking

Van oudsher werden er vroeger alleen zwarte dakbedekkingen geproduceerd. Later kwamen de gemineraliseerde dakbedekkingen met groene leislag. Vandaag de dag bestaan er verschillende witte soorten dakbedekkingen die echt een verschil kunnen maken in uw woon- of verblijfsruimte.
Lees meer

Groene daken

Een milieubewuste keuze is een groendak. Waar vroeger grind op het dak werd aangebracht, wordt vandaag de dag veelal gekozen voor een zogenaamd groendak. Een groendak is een verzamelnaam voor begroeiing op platte- en hellende daken, ook wel vegetatiedaken genoemd.
Lees meer

Neem contact op voor een vrijblijvende afspraak contact